Arco

Strakke, eigenzinnige houten meubels met een verfijnde detaillering, een lange levensduur en een unieke signatuur kenmerken het topmerk Arco. Al sinds 1904 doet het houtbewerkingsbedrijf waar het goed in is: het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van tafels. Het Winterswijkse familiebedrijf fabriceert daarnaast aanverwante producten als stoelen, kasten en accessoires.

In de woon- en werkomgeving richt Arco zich op de bovenkant van de consumentenmarkt en op de professionele projectinrichting. Creatief directeur, ontwerper en vierde generatie Jorre van Ast staat samen met managing director Jan Tichelaar aan het roer van het unieke bedrijf. “Ons succes is te danken aan onze eigen stijl, materiaalselectie, kwaliteit en vakmanschap”, stelt Jorre van Ast. “We doen alles zelf, van het ontwerp, de ontwikkeling tot en met de productie. Hierdoor is een optimale afstemming mogelijk en kunnen we maatwerk leveren.”

Wereldwijde klantenkring
De meubelcollectie van Arco gaat de hele wereld over. Naast de distributie vanuit Winterswijk heeft het bedrijf showrooms in Amsterdam en Keulen en een (inter)nationaal netwerk van dealers en agenten. Arco kwam een aantal jaren geleden in het vizier van Apple en ontwikkelde tafels voor het nieuwe hoofdkantoor in Cupertino. Ook verzorgt het bedrijf de meubels voor diverse Rabobankkantoren en het hoofdkantoor voor Unilever. In Winterswijk is het vakwerk te bewonderen in onder andere het gemeentehuis, bij Villa Mondriaan én dealer Slijkhuis Interieur Design.

Duurzaamheid, innovatie en vakmanschap
Duurzaamheid is geworteld in het familiebedrijf, dat het milieu zo min mogelijk belast en gebruikmaakt van natuurlijke materialen. Samen met internationale ontwerpers wil Arco vooruitstrevend zijn en hoogwaardige, duurzame producten maken. Van Ast: “Onze collectie ‘Local Wood’ is gefabriceerd van lokaal eikenhout uit duurzaam beheerde bossen in Nederland en Duitsland. Onze visie op kwaliteit bepaalt de selectie van het hout en de wijze van droging en verwerking. Vakmanschap staat centraal. We werken met Winterswijkse partijen zoals Settle voor de stoffering en ons zusterbedrijf H2SP voor de staal. En onze kennis en kunde komt van medewerkers uit de buurt!”

Contact informatie

Parallelweg 2III
7102 DE WINTERSWIJK
Route plannen?

0031 (0)543 546 570
Bezoek de website


Leden in beeld: